Miten grizzly karhu poikkeaa ruskeasta karhusta?

Karhu on yksi suurimmista nisäkkäistä. Hän on eeppisen, satujen ja legendojen sankari. Ruskea karhu on nähtävissä eläintarhassa, mutta jos haluat katsoa grizzlyä, sinun täytyy mennä Amerikan mantereelle.

Grizzly karhu

Sitä kutsutaan Pohjois-Amerikassa asuvan ruskean karhun alalajiksi . Tämän eläimen jakelualue kuuluu Alaskaan ja Kanadan länsiosiin. Yhdysvalloissa karhu löytyy kuuluisasta Yellowstonen suojelusta Montanassa ja Luoteis-Washingtonissa.

Grizzly karhu

Itse asiassa nykyään ei ole tiedossa, millainen karhu on nimeltään "grizzly". Useimmiten tätä kutsutaan Amerikan mantereella.

Monet tutkijat uskovat, että grizzly tunnetaan paremmin kuin Pohjois-Amerikan ruskea karhu (eri nimi sille), eristyneitä lajeja, jotka elävät Pohjois-Amerikan mantereen syvyydessä sekä Cape Kodiakissa.

Grizzly-karhun ensimmäinen maininta juontaa juurensa vuonna 1784, jolloin englantilainen luonnontieteilijä Thomas Pennant kirjoitti hänestä ensimmäistä kertaa. Vaikka hän itse ei nähnyt elävää eläintä elävässä, paljon pienemmässä kuolleessa tilassa, hän koottiin kuvauksen grizzlystä, jota seurasi amerikkalaisten edelläkävijöiden patikointitiedot.

Vuonna 1806 kenraali Zebulon Pike esiteltiin amerikkalaiselle yhteiskunnalle uusien alueiden tutkimisessa kahdella grizzly-karhulla, joita sotilas sietää lahjoittamaan presidentti Thomas Jeffersonille näinä vuosina.

Grizzly-karhua kuvattiin jälleen jo vuonna 1815 "kauheana karhuna".

Vuodesta 1967 lähtien "grizzly" nimeää kaikki suuret karhut, jotka asuvat Alaskan alueella.

Eläinominaisuudet

Kehon rakenteen suhteen grizsi on hyvin samanlainen kuin sen itä-siperian sukulainen. Tällaisella karhulla on erittäin vaikuttava suuri koko - 450 kiloa ja enemmän . Hän mieluummin asuu rannikolla ja useimmiten ruokkii lohikalaa. Ne metsässä olevat henkilöt ovat kasvissyöjiä ja roiskeita.

Eläimen koko, karvojen väri ja elämäntapa määrittävät olosuhteet, joissa se asuu.

Ihmissuhde

Amerikkalaiset edelläkävijät, jotka kuvasivat grizzlyä ankarana ja raakana eläimenä, jotka jatkuvasti janoavat ihmisen verta, koristivat selvästi tarinansa, minkä seurauksena ihmisillä oli väärä käsitys karusta.

Potentiaalisena saalista karhu ei koskaan ota huomioon henkilöä, ellei tämä sama henkilö avoimesti hyökkää häntä vastaan ​​tai eläin ei kokea äärimmäistä nälkää.

Viljelijät koko XIX-luvulla, samoin kuin XX-luvun alussa, hävittivät aktiivisesti grizzlies-väestön, yrittäen suojella karjaansa hyökkäyksiltä. Monet eläimet tapettiin palkintona.

Tällä hetkellä Yhdysvaltain liittovaltion hallitus suojaa grizzly-karhua, nykyaikaiset eläimet asuvat suurelta osin kansallispuistoissa.

Ruskea karhu

Ruskeaa tai tavallista karhua kutsutaan suurikokoiseksi karhunperheeseen kuuluvaksi eläimeksi.

Muinaisina aikoina ruskea karhu asui koko Euroopan mantereella, ja se nähtiin myös useissa Aasian maissa (Kiina, Japani).

Ruskea karhu

Nykyään se löytyy Skandinavian maista (Skandinavia, Norja), Euroopan länsiosassa (Pyreneillä, Alpeilla, Apenniineilla), Suomessa, Karpaattien, Venäjän, Japanin, Kiinan, Korean niemimaan ja niin edelleen. Suomessa eläimellä on pyhän asema.

Nykyään tällä eläimellä on noin 80 alalajia, joista kuuluisimmat ovat:

  1. Siperian ruskea karhu.
  2. Apenniinien.
  3. Tien Shan.
  4. Japani.
  5. Grizzly karhu
  6. Kodiak.
  7. Tiibetiläinen ja niin edelleen.

Siperianruskea karhu

Ruskea karhu Ulkonäkö

Ruskean karhun paino vaihtelee 400 tonnista (pienimmät näytteet) kilogrammasta 1000 kilogrammaan (suuremmat eläimet). Miehet ovat aina noin 1, 5 kertaa suuremmat kuin naisilla.

Karhussa on voimakas runko, jossa on valtava kuono, johon on suhteellisen pienet korvat ja silmät. Eläimen hännän koko on pieni, vain noin 65 - 210 millimetriä, joten se ei ole kovin näkyvissä paksun takin takia. Karhulla on valtavia voimakkaita tassuja, joissa on viisi sormea, joiden päähän on pitkiä (enintään 10 cm) kiinnittämättömiä kynsiä. Eläimen takki on väriltään tasainen, paksu.

Ruskean karhun väri voi vaihdella paitsi jakelualueen eri osissa myös samassa asuinalueella. Turkin väri voi olla vaaleaa, ruskeaa, mustaa, harmahtavaa.

Karhu murtuu vain kerran vuodessa, tämä aika kestää keväästä syksyyn.

Elämän kuva

Karhua pidetään metsänomistajana: Venäjällä se mieluummin asettuu metsään, jossa tuulivoimat ovat vallitsevia Euroopassa, vuoristometsissä, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa - rannikolla ja avoimilla alueilla (tundralla) sekä alppihiiltä.

Yhteinen harmaankarhu ja ruskea karhu

  • Grizli karhu on ruskean karhun alalaji, itse asiassa ne ovat yksi ja sama eläin.
  • He syövät samaa ruokaa.

erot

  1. Grizzlies asuu pääasiassa Pohjois-Amerikassa.
  2. Grizzly-kaulassa on valkoinen villapanta.
  3. Grizzly-karhulla on suuret kynnet.
  4. Venäjällä löydetty ruskea karhu on paljon pienempi kuin grizsi, jonka korkeus voi olla kolme metriä pitkä.
  5. Grizzly karhu on liikkuvampi kuin sen ruskea vastine.

Suositeltava

Mitä ehkäisyä on parempi kuin Logest tai Janine: vertailu ja erot
2019
Polyamidi ja polyesteri: mikä on ero ja mikä on parempi
2019
Klaritin ja Zodak: miten ne eroavat ja mikä on parempi?
2019